Rendkívül nagy összegű, 33.000.000,- Ft-os peren kívüli egyezség köttetett az egyik Borsod megyei kórházzal orvosi műhiba miatt.
Felperes férjének háziorvosa egy injekciót adott be, mely elfertőződött. Néhány nap múlva kórházba került.

Felperes az emlőjében csomót észlelt, ezzel kereste fel az alperesi kórház nőgyógyászati szakrendelését. A nőgyógyász szakorvos nem küldte mammográfiás vizsgálatra. Az ismételten ugyanazon panaszokkal jelentkező beteget 3 hónap múlva sem küldte tovább mammográfiás vizsgálatra.

Hosszú idő után véget ért egy családi ház leégése miatti per. Felperesnek egy Borsod megyei kis faluban lévő családi háza a lángok martalékává vált. A ház leégése után a biztosító a helyszíni szemlét megtartotta és ezután a kár
szakértője a kárt 5.000.000,- Forint körülire értékelte.

Felperes ezek után elkészíttetett egy kivitelezői árajánlatot az újjáépítésre, mely nettó 33.000.000,- Ft összegű volt. Ez alapján 4 év múlva a biztosító kifizetett 16.000.000,- Ft-ot meghaladó biztosítási összeget. Felperes ezt az összeget nem fogadta el és ezért a károsult pert indított. A perben szakértői bizonyítás zajlott és a bíróság 2 és fél év után elsőfokon még további 11.000.000,- Ft kifizetésére kötelezte a biztosító társaságot. A biztosító tekintettel a szakértői vélemény aggálytalan voltára fellebbezést nem terjesztett elő, így az ítélet jogerőre emelkedett. Így felperes összesen közel 28.000.000,- Ft biztosítási összeget kapott.

 

Rekordösszegű, 10.000.000,- Ft-ot meghaladó kártérítést fizetett az egyik kórház orvosi műhiba miatt a felperesnek peren kívüli egyezséggel. Felperesnek a terhesgondozása során nem vették észre azokat a gyanújeleket, amelyek arra engedtek következtetni, hogy genetikai ártalommal fog születni a gyermeke. Ennek következményeként felperes gyermeke Down-kórosan született.

KÉSVE ELVÉGZETT GERINCMŰTÉT MIATT KAPOTT KÓRHÁZI FERTŐZÉST A FELPERES HOZZÁTARTOZÓJA, MELYBE BELEHALT.
A TÖRVÉNYSZÉK TÖBB MILLIÓ FORINTOS SÉRELEMDÍJAT ÍTÉLT MEG.

Felperes hozzátartozója gerinccsúszással került az idegsebészetre, ahol sürgősséggel fel is vették műtét céljából. Az idegsebészeten 11 nap sem volt elegendő arra, hogy a sürgős műtétet elvégezzék.

Az ügyfél rokkantsági felülvizsgálaton volt a Kormányhivatalban, ugyanis már 20 éve rokkant. Az orvosszakértő megállapította, hogy az ügyfél állapota némileg javult, de felvetette a jogosítványának visszavonásának lehetőségét. Szintén az orvosszakértői bizottság egy tagja az ügyfelet a járművezetésre alkalmatlannak találta. Ez alapján a Közlekedési Hatóság azonnal a vizsgálat idejére visszamenő hatállyal a jogosítvány érvényességének szünetelését jegyezte be a nyilvántartásba. Ez alapján a Szerencsi Járási Hivatal a jogosítványát bevonta.

Felperes édesanyja hasi panaszokkal került kórházba. A kórház orvosa a később súlyosbodó panaszait nem vizsgálta ki. Ennek következtében nem vették időben észre a vastagbél átlyukadását, majd a késedelmesen elvégzett műtét után néhány nappal meghalt.