A koronavírus járvány ellenére a Kormányhivatal inkorrekt módon bánik a rokkantakkal.

Az ügyfél rokkantsági felülvizsgálaton volt a Kormányhivatalban, ugyanis már 20 éve rokkant. Az orvosszakértő megállapította, hogy az ügyfél állapota némileg javult, de felvetette a jogosítványának visszavonásának lehetőségét. Szintén az orvosszakértői bizottság egy tagja az ügyfelet a járművezetésre alkalmatlannak találta. Ez alapján a Közlekedési Hatóság azonnal a vizsgálat idejére visszamenő hatállyal a jogosítvány érvényességének szünetelését jegyezte be a nyilvántartásba. Ez alapján a Szerencsi Járási Hivatal a jogosítványát bevonta.

Fontos tény, hogy az ügyfél 20 éve rokkant, állapota semmit sem változott és 36 éve van jogosítványa. Azóta rendszeresen vezet, és még egyszer sem okozott balesetet. Az orvosi szakvélemény kiadására nem az adott betegségben járatos szakorvos által került sor, mindössze 3 perces „vizsgálat” után. Ez az egész eseménysor hihetetlen gyorsasággal lezajlott a közigazgatás általában tapasztalható lassúságához képest.

Úgy látszik a rokkantsági ellátásban részesülőknek választaniuk kell, hogy igénylik az ellátást vagy megtarthatják a jogosítványukat. Különösen érthetetlen ez a hozzáállás és gyorsaság a koronavírus járvány idején, amikor mindenki számára köztudott, hogy a tömegközlekedés milyen veszélyekkel jár.

A határozat ellen az ügyfél nevében közigazgatási per indult.