Image

dr. med. dr. jur. Zolnay Attila

1995-ben végeztem a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, mint általános orvos.

1995-től a Miskolci Igazságügyi Orvosszakértői Intézetben kezdtem dolgozni, mint orvosszakértő.

Munkám során betekintést nyertem az orvosszakértői szakmába és annak módszereibe.

2006-ban a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Karán jogi-doktori oklevelet szereztem.

2009-ig orvosként dolgoztam, majd 2009-től a Zolnay Ügyvédi Irodában kezdtem jogi pályafutásomat.

A Zolnay Ügyvédi Iroda ezen évtől foglalkozik orvosi kártérítési perekkel, melyben a testvérem hosszú jogi pályafutása és felkészültsége összeadódik az én orvosi tudásommal és tapasztalatommal.

Az orvosi műhiba perek megítélése és folytatása azért különleges más perekhez képest, mert az ügyekben a bíróság kénytelen igazságügyi orvosszakértő véleményére hagyatkozni, akik nem rendelkeznek jogi végzettséggel és ennek megfelelő gondolkodásmóddal.

Az orvosi műhiba perekben való sikeres részvételünk alapvető feltétele, hogy orvosi szaktudásom birtokában már az ügyek elvállalása során meg tudom ítélni, hogy történt-e a beteg orvosi ellátása során olyan orvos szakmai hiba, amely alapján érdemes az egészségügyi intézmény ellen pert indítani. Az orvosi tapasztalatom elősegíti továbbá azt, hogy a perekben kirendelt orvosszakértők részére orvos szakmailag megalapozott kérdéseket tudok intézni, észrevételeket tudok tenni. Ilyen jellegű orvosi szakértelemmel Észak-Magyarországon csak a Zolnay Ügyvédi Iroda rendelkezik.